Aankomst in Venetië

at the bus station in Venice

Aankomst in Venetië

Marco Polo Vliegveld (8 km van Venetië)
– Trevisio Vliegveld (25km van Venetië)
– Santa Lucia treinstation
– Mestre treinstation
Cruisehaven (Marittima & San Basilio)
Pizzale Roma (bus station, taxi’s)

Marco Polo Vliegveld

Marco Polo Vliegveld is de internationale luchthaven van Venetië en ligt 12 km van het stadscentrum. Er zijn vluchten naar Europa, Canada, de VS, Rusland en het Midden-Oosten. Goedkope vliegtickets kan men boeken bij Easyjet, Transavia en Ryanair. De bus van de luchthaven naar het bus station op Piazzale Roma duurt ongeveer 20 minuten. Als uw accommodatie in de buurt Pizzale Roma is of dichtbij het Santa Lucia station, dan is een korte wandeling waarschijnlijk het best. Als het hotel echter meer in het historische centrum ligt dan is de waterbus een prima alternatief. Er zijn vele steegjes en 400 bruggetjes wat het wandelen met een koffer niet altijd gemakkelijk maakt. Als men naar de cruisehaven moet gaan is het eenvoudigst om een land taxi te nemen: het tarief naar de terminal is ongeveer €50. Lopend vanaf Piazzale Roma naar de cruisehaven Marittima duurt 20-30 minuten. Langzaam maar goedkoop is de Alilaguna openbare watertaxi. Een prive watertaxi is rond de €100; de openbare watertaxi is vanaf €15 p.p. Het duurt wel tot 1,5 uur om met zo’n gedeelde watertaxi van de luchthaven naar de terminals in de Marittima & San Basilio cruisehaven te varen.

Treviso Vliegveld

Budget luchtvaartmaatschappijen als Ryanair, Germanwings en Transavia vertrekken van Treviso Vliegveld. Afstand naar Venetië is ongeveer 25km. Het ATVO busbedrijf heeft een regelmatige verbinding met Piazzale Roma waar het bus station is.

Santa Lucia treinstation

Santa Lucia is het eindstation van Venetië. Het station ligt aan de oever van het Canal Grande aan de rand van het historische Venetië. Naar de Piazzale Roma is 500 meter lopen. Passagiers kunnen de waterbus nemen naar het San Marcoplein / Lido of lopen naar het historische centrum. Santa Lucia heeft treinverbindingen met Milaan, Florence, Rome en in het buitenland (zoals Wenen, Praag en Boedapest).

Mestre treinstation

Mestre is een grote stad op het vasteland waar de meeste burgers van Venetië wonen. Mestre station ligt op ongeveer 8 km van Santa Lucia treinstation. Tussen beide stations rijden meerdere treinen per uur. Bus lijn 2 stopt naast het station en het duurt 12 minuten om naar Piazzale Roma te rijden.

Waterbus

Venice water taxi
De openbare waterbus is het belangrijkste openbaar vervoermiddel in Venetië. Het historische centrum van Venetië (5km2) is gebouwd op 115 inhammen en telt meer dan 400 bruggen. Er zijn 28 openbare waterbus lijnen. De meest populaire waterbus is Lijn 1 die vanaf Piazzale Roma via Santa Lucia, Rialtobrug naar San Marcoplein vaart. Met de handige dagkaarten kunnen toeristen onbeperkt reizen met de waterbus voor een periode van 24 uur – 7 dagen.

Venetië cruisehaven

De Venetië cruisehaven heeft een aantal cruise-en ferry terminals. De belangrijkste faciliteit is de Marittima haven in de buurt Piazzale Roma. De terminals van San Basilio en Santa Marta bevinden zich aan de waterkant van de Giudecca Canal vlakbij het Marittima. Wanneer een cruiseboot aanlegt, rijden gratis shuttle bussen naar Piazzale Roma. Passagiers kunnen ook een land taxi nemen. Aan de voorzijde van terminal 103 is een shuttle boot naar het San Marcoplein. Venetië is klein (5km2) en attracties / bezienswaardigheden zijn niet ver weg. De stad heeft echter veel steegjes en meer dan 400 bruggen

Attracties

Attracties
Canal Grande
Rialtobrug
Palazzo
San Marco Basiliek
Arsenaal
Varen met een gondelboot
Rondreis Italië vliegtuig bus