Busstation Venetie

Venetië busstation

Het busstation van Venetië is op de Piazzale Roma naast het Canal Grande. Bestemmingen zijn het gemeentelijke gebied van Venetië (inclusief Mestre), de luchthavens en naaste steden als Chioggia, Adria en Padova. Op de Piazzale Roma zijn ook een taxistandplaats en een parkeerplaats terminal.

– Lijn 5: Marco Polo Airport – Mestre Station – Venetië
– Lijn 8: Treviso Airport – Venetië
– Lijn 53: Padova – Marghera – Venetië
– Mestre station: verschillende stedelijke lijnen (2,5, N1)
Vanaf Tronchetto (vlakbij Piazzale Roma) vertrekken Eurolines bussen naar Rome, Praag, Wenen, Boedapest, Frankrijk, Spanje, Londen, Duitsland en Amsterdam.
Busstation is bij St Lucia treinstation

Op de foto de Canal Grande en een trap die leidt naar de Piazzale Roma. Het busstation ligt op slechts een korte wandeling van het treinstation Santa Lucia. Loop langs het Canal Grande naar de kerk met het groene dak (400 meter). Steek de Grand Canal over via de Scalzi brug (op de achtergrond). Aan de linkerkant (150 meter) is het station Santa Lucia. Als men niet wilt lopen: Piazzale Roma heeft ook een boothalte voor waterbussen. Het is slechts een halte naar Santa Lucia treinstation (3 minuten).

Airport bus

Twee busmaatschappijen (ATVO en ACTV) hebben diensten van het busstation in Piazzale Roma naar Marco Polo luchthaven en het vliegveld van Treviso. Bussen vertrekken vanaf Piazzale Roma. Tickets worden verkocht in de kantoren op Piazzale Roma of vanaf self-service kaartautomaten.

Bus naar Mestre station

Verschillende stedelijke buslijnen rijden langs het Mestre station. Bijvoorbeeld lijn 5 van Marco Polo luchthaven, lijn 2 naar Don Sturzo en lijn N1. Een buskaartje van Mestre naar Piazzale Roma kost € 1. De buschauffeur verkoopt ook tickets voor €1,50 tussen 8.00 en 19.00 uur. Tickets kunnen ook gekocht worden in tabak- en lunchrooms. Tickets moeten worden afgestempeld op de bus.

Parkeren & Eurolines

Tronchetto is het gebied net achter Piazzale Roma (850m). Het is verbonden met Piazzale Roma door een openbaar vervoer systeem (een automatische tram) en de reis duurt 3 minuten. Al het verkeer van het vasteland naar Venetië moet de lange Vrijheidsbrug oversteken en kan vervolgens naar Tronchetto of Piazzale Roma rijden. De goedkopere parkeergarages zijn op Tronchetto. De parkeergarage op Piazzale Roma is dichter bij het centrum maar ook een stuk duurder. De Eurolines busses vertrekken van Tronchetto.Venetië attracties en bezienswaardigheden

San Marcoplein
Basiliek
Rialtobrug
Scalzi Brug
Varen met een gondelboot
Lido
www.goedkopegroepsreis.nl