Goedkope vliegtickets Venetië

Boek op tijd
Waar kan je goedkope vliegtickets Venetië boeken? Duidelijk is dat hoe vroeger je boekt hoe groter de kans is op een goedkoop vliegtuigticket. Een last minute vliegreis kan honderden euro’s duurder zijn dan een vliegticket dat een paar maanden van te voren is geboekt.

Goedkope vliegtickets Venetië

Easyjet en Transavia vertrekken vanuit Amsterdam Schiphol Airport en vliegen naar Marco Polo Airport. Dit is de internationale luchthaven van Venetië op 12 kilometer afstand van de stad. Het is een belangrijk voordeel t.o.v. Ryanair die de goedkoopste vliegtickets heeft. Ryanair heeft echter alleen vluchten vanaf Charleroi Airport (60 km van Brussel, 206 km naar Amsterdam). Ryanair vliegt bovendien naar Treviso Airport. Dit is een kleinere luchthaven op 32 km afstand van Venetië die minder goed bereikbaar is dan Marco Polo Airport. Als je via Schiphol vertrekt dan kun je op P4 Basic Parking je auto voordelig en vertrouwd parkeren. Het is een terrein van de luchthaven zelf.
Vluchttijden
De goedkoopste vliegtickets hebben vaak vertrektijden in de vroege ochtend of in de avond. Voordeel van een vroege vlucht is dat je nog een groot deel van de dag vrij kan besteden in Venetië. Dit is niet onbelangrijk aangezien het uitgaan en hotels in Venetië duur zijn. Een vroege vlucht levert je een extra reisdag op. Het nadeel is wel een kort nachtje slaap of een aankomst laat in de avond.

Marco Polo Airport
Op Marco Polo kan je heel eenvoudig een airport bus nemen. Deze bussen rijden elke 15-30 minuten en zijn het goedkoopste vervoer naar de stad. Een enkeltje voor de bus kost €8. Een taxi naar het centrum van Venetië kost ongeveer €45. Een taxirit naar de buitenwijk Mestre ((op het vaste land gelegen) is €40 en naar de cruisehaven is €50. Het leukste vervoer is varen met een kleine veerboot (water bus). Marco Polo vliegveld ligt aan het water. Naar de aanlegsteigers van de veerboten is een kleine 10 minuten lopen vanuit de aankomsthal. Een goedkoop kaartje kost zo’n €15. Er zijn ook bootjes (taxi boten) waar je prive kunt reizen. Je vaart dan direct naar een aanlegplaats dichtbij je hotel. Een tochtje met een water taxi vanaf het vliegveld kost ruim €100.

Treviso Airport

Het vliegveld van Treviso wordt als de tweede luchthaven van Venetië gezien. De afstand naar het centrum van Venetië is 32 km. Het meest gebruikte vervoer is de airport bus die in 40 minuten naar Venetië rijdt. Een enkeltje voor de bus kost €12. Een taxi kost €75.

Venetië attracties en bezienswaardigheden

Grand Canal
San Marcoplein
Basiliek
Rialtobrug
Scalzi Brug
Waterbus
Lido