San Marco Basiliek

The Basilica at the square

San Marco Basiliek

De San Marco Basiliek is de belangrijkste kathedraal in Venetië. Het bouwwerk werd gebouwd in de 11e eeuw en is gewijd aan San Marco. Hij was een van de 70 discipelen van Jezus Christus. Het dak, hal en muren zijn daarna regelmatig opnieuw verbouwd. De vloer en de muren hebben duizenden mozaïeken en de plafonds van de koepels zijn bedekt met goud. De Basiliek werd een symbool van de Venetiaanse rijkdom en macht.

Klokkentoren

De Klokkentoren werd gebouwd aan het einde van de 15e eeuw en ligt naast de Basiliek. In het verleden konden binnenkomende schepen op de Grand Canal (Grote Kanaal) de tijd zien op de grote Klokkentoren. Deze toren staat op het San Marcoplein en is gericht op het water. De boogpoort onder de Klokkentoren verbond het San Marcoplein (politieke centrum) met de Rialto (het financiële en commerciële centrum van Venetië). De Rialto is tegenwoordig een zone met luxe boetieks, winkels en restaurants. De belangrijkste winkelstraat in Venetië is de ‘Merceria’.

Toegang & openingsuren Basiliek
Openingstijden 09.45-17.00 uur (Vanaf maart / april (Pasen) – november). Op zon-en feestdagen: 14.00-16.00/17.00 uur. De entree is online te boeken; kosten zijn €19. Voordeel is dat bezoekers een tijd kunnen selecteren en niet in de rij hoeven te staan.

Venetië attracties en bezienswaardigheden

Rialtobrug
Scalzi Brug
Varen met een gondelboot
Waterbus
Lido
Venetië Cruise
Santa Lucia treinstation
Piazza Roma