Waterbus Venetie

water bus Venice

Waterbus in Venetië

De openbare waterbus is het belangrijkste openbaar vervoermiddel in Venetië. Het historische centrum van Venetië (5km2) is gebouwd op 115 inhammen en telt meer dan 400 bruggen. Het waterbus brengt bezoekers langs de belangrijkste grachten in het historische centrum, het Lido en de andere eilanden in de lagune van Venetië. Er zijn 28 openbare waterbus lijnen in Venetië.

Waterbus lijn 1
De meest populaire waterbus in Venetië is lijn 1. De lijn begint vanaf busstation ‘Piazzale Roma’ en gaat vervolgens langs treinstation Santa Lucia, de Rialtobrug, San Marcoplein naar het Lido.

Lijn 1 stations
Waterbus Line 1 heeft 21 haltes: Piazzale Roma (busstation/taxi), Ferrovia (Santa Lucia treinstation), Riva de Biasio, S.Marcuola, S.Stae, Ca d’Oro, Rialto Mercato, Rialto, S.Silvestro, S.Angelo, S.Toma, Ca Rezzonico, Accademia, Giglio, Salute, San Marco, S.Zaccaria, Arsenale, Giardini, S.Elena en Lido.

Waterbus tickets

– Enkele reis (€7,50): geldig 70 minuten voor alle lijnen
– Toeristen dagkaarten (€20 tot €60): geldig 24 uur tot 7 dagen
Tickets en dagkaarten zijn te koop bij loketten, bij erkende verkopers (vaak krant winkels) en uit automaten die zich bevinden op boot- en bushaltes. Het is ook mogelijk te zijn om een ticket te kopen bij de bemanning wanneer men aan boord van de veerboot gaat en er geen loket of automaten aanwezig zijn.

Toeristen Dagkaart

Waarschijnlijk de beste kaart om te kopen voor toeristen. Met een dagkaart kan men onbeperkt gebruik maken van het ACTV openbaar vervoer in Venetië, de lagune eilanden en het vasteland. Er zijn verschillende dagkaarten om uit te kiezen: (24 uur, 36 uur, 48 uur, 72 uur, 96 uur). Het vervoer naar het vliegveld is exclusief en kan worden bijgekocht.

Water taxi Marco Polo vliegveld

Prive watertaxi’s (€100-€125), gedeelde watertaxi’s (€25 p.p) en openbare watertaxi’s (€14 p.p) verbinden Marco Polo vliegveld met Venetië. Tickets worden verkocht in de aankomsthal van Marco Polo vliegveld. Bezoekers gaan via een loopbrug naar de pieren.

rialto water bus
Waterbussen bij de Rialtobrug“>Rialto Brug. Dit is een van de drukste stations. Vooral in de vakantie kan het erg druk zijn op Lijn 1 van de waterbus.

Venetië attracties en bezienswaardigheden

Grand Canal
San Marcoplein
Basiliek
Scalzi Brug
Varen met een gondelboot