Marco Polo luchthaven

Marco Polo luchthaven

De Marco Polo luchthaven is het belangrijkste vliegveld van Venetië op 10km van het stadscentrum. De luchthaven biedt 115 internationale bestemmingen en vluchten naar Europa, Canada, de VS, Rusland en het Midden-Oosten.

Bus & trein

Er zijn geen treinen van Marco Polo luchthaven naar het centrum van Venetië. Twee busbedrijven hebben shuttles rijden naar de stad: ATVO en ACTV. De reis duurt ongeveer 25 minuten. De ATVO bus heeft de voorkeur voor het comfort. De ATVO bus heeft veel bagage opslag onder de bus en rijdt non-stop naar Piazzale Roma. De ACTV bus is meer een stadsbus en men moet de bagage aan boord van de bus meenemen. In de ACTV Toerist Travel Card (reizen met de waterbus) kan ook vervoer van/naar de luchthaven inbegrepen zijn. De Toerist Travel Card kan gekocht worden op de luchthaven. Vanaf Piazzale Roma kunnen passagiers de waterbus naar hun hotel nemen of er naar toe lopen. Bussen naar de luchthaven vertrekken vanaf het busstation op Piazzale Roma.

Prive watertaxi

Watertaxi’s verbinden Marco Polo luchthaven met het historisch centrum van Venetië en de eilanden in de lagune. Tickets voor de watertaxi kunnen worden gekocht in de aankomsthal of aan de pier. Een prive watertaxi naar het historische centrum is ongeveer €100-€125 (1-5 personen). De boten kunnen tot 10 personen meenemen met koffers. Het is ook mogelijk om een watertaxi te nemen naar de luchthaven. De reis duurt 20-25 minuten. Het is de meest leuke manier van reizen naar het hotel maar ook het duurst.

Publieke watertaxi

Veel goedkoper is de openbare watertaxi van Alilaguna die tussen tussen Marco Polo luchthaven en Venetië vaart. Alilaguna heeft 3 verschillende watertaxi lijnen van de luchthaven. Een enkeltje voor de openbare watertaxi van de luchthaven naar het historische centrum is slechts €14 (online ticket). De reis naar het San Marcoplein gaat langs de eilanden Murano, Lido en duurt 80 minuten. De Blauwe Lijn verbindt de luchthaven via het San Marcoplein met de cruisehaven van Venetië. Tickets voor de openbare watertaxi kunnen worden gekocht bij het Alilaguna loket in de aankomsthal. Een enkeltje voor de gedeelde watertaxi kost €25 p.p (2 personen in een boot is het minimum). De gedeelde watertaxi is een stuk sneller want deze taxi volgt geen vaste route maar alleen de bestemming van de passagiers.