Lido eiland

map with lido venice
De Venetiaanse Lagoon met het Lido

Lido

Het Lido is een smal lang eiland van 11km lang. Het is de natuurlijke barrière tussen de lagune van Venetië en de Adriatische Zee. Het historische centrum van Venetië is gelegen tussen het Lido en het vasteland.

Ongeveer 20.000 mensen wonen op het Lido. Anders dan het historische centrum, zijn auto’s hier wel toegestaan. Waterbus Lijn 1 verbindt Piazzale Roma via Canal Grande met het Lido. De reis duurt 19 minuten van de halte bij het San Marcoplein naar het Lido. Naar de luchthaven is ongeveer een uur.

De meeste toeristen op het Lido komen voor de stranden. Er zijn enkele tientallen hotels op het eiland. Van goedkope hotels zoals het 3-sterren hotel Villa Parco (28 euro in januari) tot aan ruim 400 euro (Hotel le Boulevard). Een van de meest populaire hotels is Agriturismo Ca’ Danieli. Dit landhuis met 15 kamers heeft meer dan 1000 reviews en scoort een 8.8 bij Booking. Het 5-sterrenhotel Hotel Excelsior is een van de meest luxe accommodaties. Grand Hotel Des Bains is nog steeds beroemd maar werd gesloten in 2010. Het is nu een luxe appartementencomplex. Met de boot is het ongeveer 800 meter naar het eiland Venetie. Naar San Marcoplein is zo’n 3km varen (19 minuten volgens de dienstregeling).

Venetiaanse Lagoon

Vliegen naar Spanje
Venetie heeft twee vliegvelden. Marco Polo Airport is het belangrijkste vliegveld dat op 8km van de stad ligt. De goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair vliegen vanaf Treviso Airport dat op 31km ligt. Wij vertrokken vanuit Venetie naar Malaga met Ryanair. Een enkele vliegreis kost rond de 30 euro mits je het niet te laat boekt. Malaga is bekend als het vliegveld dat de Costa del Sol (zonnekust) bedient en de historische stad Granada (bekend van het Alhambra). Bekende badplaatsen aan de Spaanse kust zijn Torremolinos, Fuengirola en Marbella. Onze doel was een vakantie in Torremolinos aan het mooie strand van Carihuela.