Arsenaal Venetië

Arsenaal geschiedenis

Het Arsenaal was in het verleden een belangrijke scheepswerf en marinedepot in de Republiek Venetië. Het werd gebouwd in 1140 en is gelegen in de wijk Castello. De Republiek Venetië werd gesticht in de 7e eeuw en eindigde in 1797 toen het leger van Napoleon Venetië bezet.

In 1320 werd het Arsenaal uitgebreid met een nieuw gedeelte en werd het veel groter. Alle marineboten en de grotere koopvaardijschepen werden nu gebouwd en onderhouden in het Arsenaal. De scheepswerf groeide uit tot een groot industriegebied waar niet alleen schepen, maar ook wapens, munitie en touwen werden geproduceerd. Het Arsenaal had zelfs een eigen bos.

In de 16e eeuw waren er 16.000 mensen werkzaam. Ze konden een schip bijna in een dag bouwen. Venetië was een leidende macht in de Middellandse Zee en een centrum van handel (zijde, graan, specerijen). Rijke handelaren bouwden palazzo’s op het Canal Grande.

Biennale Venice

De Biënnale van Venetië is een grote tentoonstelling van hedendaagse kunst die plaatsvindt om de twee jaar. Het meest bekend zijn het International Film Festival en de Internationale Kunst Tentoonstelling. Een van de locaties van de Biënnale is het Arsenaal met 50.000m2 ruimte voor tentoonstellingen en live optredens.

Locatie

Het Arsenaal is gelegen in de wijk Castello en makkelijk te bereiken. Lopend vanaf het San Marcoplein op Riva degli Schiavoni naar het Arsenal duurt ongeveer 15 -20 minuten. Twee openbare waterbussen hebben een halte bij ‘Arsenale’: lijn 1 en lijn 41/42. Met waterbus lijn 1 duurt het 46 minuten om vanaf Piazzale Roma (bus, taxi, parkeren) naar het Arsenaal te varen. Vanaf het San Marcoplein is 7 minuten met de waterbus.

Venetië attracties en bezienswaardigheden

Basiliek
Rialtobrug
Scalzi Brug
Varen met een gondelboot
Lido